JADŁOSPIS 17.04. - 21.04.2023r

Data dodania: 2023-04-14

JADŁOSPIS  17.04. -  21.04.2023r

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (30g), papryka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz biały z kiełbasą (200ml), jajko sadzone (50g), ziemniaki (150g), warzywa gotowane (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Kisiel owocowy (150ml), biszkopty (15g) ALERGENY:1,3,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (30g), pomidor (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Rosół z makaronem (200ml), kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g),  buraczki (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Sok Kubuś (200ml), herbatniki (10g) ALERGENY:1,3,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Mleko (200ml), Pieczywo  mieszane (50g), masło (5g), pasztet (30g), rzodkiewka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)Obiad/ Zupa ogórkowa z ryżem (200ml), Pieczone udko z kurczaka (100g), ziemniaki (150g),Surówka z kapusty pekińskiej (30g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Galaretka agrestowa (150ml), paluszki kukurydziane (10g)ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/), Pieczywo mieszane (50g), szynka (30g), ogórek (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,*

Obiad/ Zupa neapolitańska z makaronem (200ml), bitki w sosie własnym (100g), kasza pęczak (150g), surówka z kapusty kiszonej (30g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Jogurt owocowy (150g), wafle ryżowe (10g) ALERGENY:1,3,7

 

PIĄTEK/Śniadanie; Płatki czekoladowe na mleku (200ml), Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), pasta rybna ze szczypiorkiem (50g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa krem jarzynowy z grzankami (200ml), placuszki drożdżowe (150g), surówka z marchewki (40g), kompot  (200ml)ALERGENY:1,3,7,9,

Podwieczorek/ Ciasto jogurtowe (50g), woda z miętą (200ml)ALERGENY:1,3,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych