JADŁOSPIS 06.02. - 10.02.2023r

Data dodania: 2023-02-03

JADŁOSPIS  06.02. -  10.02.2023r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), serek śmietankowy (20g), papryka (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz biały z kiełbasą (200ml), omlet z powidłami śliwkowymi (150g), marchewka (40g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), szynka (20g), herbata malinowa (200ml  ALERGENY:1,3,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Kakao (200ml), bułka maślana (50g), masło (5g), jajecznica ze szczypiorkiem (50g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa krem z porów z grzankami (200ml), pieczone udka z kurczaka (100g), ziemniaki (150g), surówka warzywna (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/ Koktajl truskawkowy (200ml), paluszki kukurydziane (15g) ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Kasza manna na mleku (200ml), Pieczywo mieszane (50g), polędwica drobiowa (20g), pomidor (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Rosół z makaronem (200ml), Pierogi z mięsem i kapustą (100g), kompot (200ml)  ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Budyń czekoladowy (150ml), herbatniki (10g)ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/Tosty: pieczywo pszenne (50g), ser żółty (25g), keczup (5g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,*

Obiad/ Zupa pieczarkowa z makaronem (200ml), klops pieczony (100g), ziemniaki(150g), Surówka z kapusty pekińskiej (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Serek owocowy (130g), biszkopty (10g) ALERGENY:1,3,7

 

PIĄTEK/Śniadanie; Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (30g), herbata owocowa (200ml),

cukier (5g)  ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa grochowa (200ml), kluski leniwe z masłem i bułeczką (150g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9,

Podwieczorek/ Galaretka owocowa (150ml), wafle ryżowe (10g)ALERGENY:1,3,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych