JADŁOSPIS 30.01. - 3.02.2023r

Data dodania: 2023-01-27

JADŁOSPIS  30.01. -  3.02.2023r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), bułka maślana (50g), masło (5g), parówka (50g), keczup (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa pomidorowa z ryżem (200ml), makaron z serem białym i jogurtem (150g), marchewka (40g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/Ciasto czekoladowe (40g),  herbata owocowa (200ml) ALERGENY:1,3,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), szynka (40g), pomidor (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa neapolitańska (200ml), Kotlet pożarski (100g), ziemniaki (150g), surówka  z marchewki i jabłka (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/ Kisiel owocowy (200ml), biszkopty (15g) ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Płatki czekoladowe na mleku (200ml), Tosty pszenne w jajku (50g), keczup (5g),herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz czerwony  z ziemniakami (200ml), Spaghetti bolognese (100g): mięso mielone (60g), pomidory (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Galaretka owocowa (150ml), wafle kukurydziane (10g) ALERGENY:1,3

 

CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), masło (5g),  ser żółty (20g), papryka (10g), herbata owocowa  200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7      

Owoce (100g)

Obiad/ Kapuśniak (200ml), gulasz w sosie własnym (100g), kasza jęczmienna (150g), buraczki (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Serek truskawkowy (130g), pałeczki kukurydziane (10g) ALERGENY:1,3,7

 

PIĄTEK/Śniadanie; Śniadanie; Mleko (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), serek śmietankowy (20g), rzodkiewka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)  ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), Pizza z serem, szynką (150g), keczup  (5g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9,

Podwieczorek/ Sok Kubuś bezcukrowy (150ml), herbatniki (15g) ALERGENY:1,3,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych