JADŁOSPIS 23.01. - 27.01.2023r
PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), Pieczywo maślane (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (20g), pomidor (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa pomidorowa z makaronem (200ml), naleśniki z serem i dżemem (150g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/Chałka (40g), masło (5g), mięta z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7
WTOREK/Śniadanie; Tosty: pieczywo pszenne (50g), ser żółty (25g), keczup (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Rosół z makaronem (200ml), Potrawka z kurczaka z warzywami (100g), ryż (150g),kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9
Podwieczorek/ Sok Kubuś (200ml), paluszki kukurydziane (15g) ALERGENY:1,7
ŚRODA/Śniadanie; Płatki kukurydziane na mleku (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), serek Almette (20g), rzodkiewka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7
Owoce (100g)
Obiad/ Krupnik (200ml), kotlet mielony (100g), ziemniaki (150g), mini marchewka gotowana (30g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Galaretka owocowa (150ml), herbatniki (10g) ALERGENY:1,3
CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), pasztet (20g), papryka (10g), herbata owocowa 200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa jarzynowa (200ml), bitki w sosie własnym (100g), kasza pęczak (150g),Ogórek kiszony (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Serek truskawkowy (130g), wafle ryżowe (10g) ALERGENY:1,3,7
PIĄTEK/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml), Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (40g), herbata owocowa 200ml) ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/ Barszcz biały z kiełbasą (200ml), kopytka w sosie pieczarkowym (150g), surówka z kapusty pekińskiej (40g),kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9,
Podwieczorek/ Ciasto jogurtowe (130g), woda z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7
Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych