JADŁOSPIS 9.01. - 13.01.2023r

Data dodania: 2023-01-05

JADŁOSPIS  9.01. -  13.01.2023r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), Pieczywo maślane (50g), masło (5g), pasztet (20g), papryka (15g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa ogórkowa (200ml), Naleśniki z serem i jogurtem (150g), marchewka z jabłkiem (50g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Sok Kubuś (200ml), herbatniki (10g)  ALERGENY:1,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), kiełbasa krakowska (20g), pomidor (15g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)  ALERGENY:1,7

Owoce (100g)

Obiad/ Rosół z makaronem (200ml), Kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g), marchewka gotowana (40g) kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/ Galaretka winogronowa (140g), wafle ryżowe (15g) ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Płatki czekoladowe (25g), Mleko (200ml), Tosty: pieczywo pszenne (50g), jajko (40g), keczup (5g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz czerwony z ziemniakami (200ml), pulpety w sosie koperkowym (100g), kasza pęczak  (150g), surówka z kapusty czerwonej (30g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Chałka (30g), masło (5g), herbata malinowa (200ml) ALERGENY:1,3

 

CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), masło (5g),  szynka (30g), rzodkiewka (10g), herbata owocowa  200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,7      

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz biały z ziemniakami (200ml), Spaghetti bolognese (100g): mięso mielone(60g), pomidory (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Serek owocowy (130g), biszkopty bezcukrowe (15g) ALERGENY:1,3,7

 

PIĄTEK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser biały (20g), miód (3g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,7   

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa grochowa (200ml), ryż z jabłkami prażonymi i jogurtem (150g), kompot  (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Kisiel truskawkowy (150ml), pałeczki kukurydziane (200ml)ALERGENY:1,3,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych