JADŁOSPIS 28.11. - 2.12.2022r

Data dodania: 2022-11-25

JADŁOSPIS  28.11. -  2.12.2022r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (150ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), szynka (30g), pomidor (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,

Owoce (100g)

Obiad/ Krupnik (200ml), naleśniki z serem i dżemem(150g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/Chałka (50g), masło (5g), herbata z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser biały (30g), miód (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)  ALERGENY:1,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa neapolitańska z makaronem (200ml), kotlet mielony (100g), ziemniaki (150g), marchewka z jabłkiem (40g), kompot (200ml) ALERGENY: 1,3,7,9

Podwieczorek/ Kisiel owocowy (150ml), herbatniki (10g) ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (150ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), pasztet (30g), ogórek (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa pieczarkowa z ziemniakami (200ml), bitki w sosie koperkowym (100g), kasza jęczmienna (150g), ogórek kiszony (30g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Jogurt truskawkowy (150ml), biszkopty (15g) ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (30g),  papryka (10g) herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Obiad/ Zupa pomidorowa z makaronem (200ml), indyk pieczony (100g), ziemniaki (150g), brokuły (30g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), powidła śliwkowe (5g), woda z miętą (200ml)ALERGENY:1,3,7

 

 

PIĄTEK/Śniadanie; Płatki kukurydziane na mleku (200ml), Tosty w jajku (50g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa grochowa (200ml), ryba smażona (150g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kwaszonej (50g),  kompot  (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Ciasto czekoladowe (50g), herbata z cytryną (200ml) ALERGENY:1,7

 

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych