JADŁOSPIS 19.04. - 22.04.2022r
PONIEDZIAŁEK/Poniedziałek Wielkanocny
WTOREK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), serek Almette (20g), papryka (15g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa pomidorowa (200ml), Paluszki rybne (80g), ziemniaki (150g), kapusta kwaszona (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,4,9,14
Podwieczorek/ Deser mleczny (140g), biszkopty bezcukrowe (10g) ALERGENY:1,7
ŚRODA/Śniadanie; Kakao (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g),ser żółty (25g), pomidor (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), pieczone udko kurczaka (80g), ziemniaki (150g), brokuły (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Kisiel truskawkowy (150ml), herbatniki (10g)ALERGENY:1,3,7
CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), polędwica drobiowa (20g), ogórek (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa jarzynowa (200ml), pieczeń wieprzowa w sosie własnym (80g), ziemniaki
(150g), marchewka z jabłkiem (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Koktajl truskawkowy (150ml), pałeczki kukurydziane (10g) ALERGENY:1,3,7
PIĄTEK/Śniadanie; Płatki czekoladowe (25g), Mleko (200ml), Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (40g), herbata owocowa 200ml), cukier (5g),herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa fasolowa (200ml), placki z jabłkiem (150g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (40g), sałata (5g), herbata z cytryną (200ml) ALERGENY:1,7
Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych