JADŁOSPIS 14.03. - 18.03.2022r

Data dodania: 2022-03-11

JADŁOSPIS  14.03. -  18.03.2022r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Bułka maślana (50g), masło (5g), parówki gotowane (60g),  keczup (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)   ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Krupnik (200ml), Naleśniki z serem i dżemem (150g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Bułeczka drożdżowa (50g), masło (5g), herbata z cytryną (200ml) ALERGENY:1,7

                                       

WTOREK/ Śniadanie; Kakao (200ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g), serek Almette (20g),  pomidor (15g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)   ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa ogórkowa  (200ml), Spaghetti bolognese (100g): mięso mielone (60g), pomidory (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/ Ciasto jogurtowe (60g), woda z cytryną (200ml) ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie/ Pieczywo maślane (50g), masło (5g), szynka z indyka (20g), rzodkiewka (15g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7,Owoce (100g) Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), bitki w sosie własnym (80g), kasza gryczana (150g), ogórek kiszony (30g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Kisiel truskawkowy (150ml), pałeczki kukurydziane (15g) ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/Śniadanie; ; Kawa zbożowa na mleku (200ml),Pieczywo pszenne (50g), masło (5g),  pasztet (20g), papryka (15g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g)ALERGENY: 1,3,6,7,*      

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa ryżanka (200ml), kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g), marchewka gotowana  (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Jogurt owocowy (140g), wafle kukurydziane (10g) ALERGENY:1,7

 

PIĄTEK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser biały (20g), miód (5g),herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa grochowa (200ml), jajko sadzone (50g), ziemniaki (150g), buraczki (40g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/Galaretka pomarańczowa (150ml), biszkopty bezcukrowe (15g) ALERGENY:1,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych