JADŁOSPIS 15.11. - 19.11.2021r

Data dodania: 2021-11-12

JADŁOSPIS  15.11. -  19.11.2021r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser Almette (10g), papryka (20g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7, *

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz biały (200ml), Makaron (150g), truskawki (80g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Serek owocowy (140g), wafle ryżowe (10g)ALERGENY:1,3,7,*

                                       

WTOREK/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml) , pieczywo maślane (50g), masło (5g), polędwica drobiowa (20g), pomidor (15g), herbata owocowa (200ml),

cukier (5g)ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa pomidorowa z ryżem (200ml), pieczony filet z indyka (80g), ziemniaki (150g),warzywa gotowane (40g), kompot  (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Ciasto czekoladowe (30g), woda z cytryną (200ml)ALERGENY:1,3,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Kasza manna na mleku (200ml), tosty: pieczywo pszenne (50g), ser żółty (20g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), Spaghetti bolognese (100g), mięso mielone (60g), pomidory (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Budyń waniliowy (150ml), biszkopty bezcukrowe (10g)ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/Śniadanie; Mleko (200ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g),  pasztet (15g), ogórek (20g), herbata owocowa  200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,6,7       

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa neapolitańska (200ml), kotlet mielony (80g), ziemniaki (150g), mizeria (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Chałka (50g),masło (5g), woda z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7

 

PIĄTEK/Śniadanie; jajecznica (80g), bułka maślana (50g), masło (5g),herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3   

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa fasolowa (200ml), kopytka (150g), masło (5g), bułka tarta(5g), surówka z marchewki (60g), kompot  (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/Galaretka owocowa (150ml), pałeczki kukurydziane (10g)ALERGENY:1,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych