JADŁOSPIS 2.09. - 6.09.2024r

Data dodania: 2024-09-03

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml), Pieczywo mieszane  (50g), masło (5g), ser żółty (30g), pomidor (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa neapolitańska z ziemniakami (200ml), naleśniki z serem i z dżemem(150g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (30g), herbata malinowa(200ml) ALERGENY:1,3,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Tosty w jajku: pieczywo pszenne (50g), jajko (25g), keczup (5g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), gulasz (100g), kasza jęczmienna (150g), ogórek kiszony (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Sok Kubuś (200ml), wafle kukurydziane (10g) ALERGENY:1,3,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Płatki czekoladowe na mleku (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser biały (30g),  miód (3g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz czerwony z ziemniakami (200ml), kotlet de Volay (100g), ziemniaki (150g), marchewka gotowana (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/ Galaretka pomarańczowa (200ml),  biszkopty (10g)  ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), szynka (40g), papryka (20g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa ogórkowa z ryżem (200ml), pieczone udko kurczaka (100g), ziemniaki (150g),  mizeria (30g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Ciasto jogurtowe (200ml),  woda z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7

 

PIĄTEK/Śniadanie; Mleko (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), jajko na twardo ze szczypiorkiem (50g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g)  ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa krem z marchewki z grzankami (200ml), kluski leniwe z masłem (150g), kompot  (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Deser czekoladowo-śmietankowy (150g), paluszki kukurydziane (10g)  ALERGENY:1,3,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogązawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych