JADŁOSPIS 25.12. - 29.12.2023r

Data dodania: 2023-12-22

 

PONIEDZIAŁEK/ 25 grudnia Święta Bożego Narodzenia

                               

WTOREK/ 26 grudnia Święta Bożego Narodzenia

 

ŚRODA/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml), Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), ser śmietankowy (30g), pomidor (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), Spaghetti bolognese (100g): mięso mielone (60g), pomidory (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Budyń czekoladowy (200ml), biszkopty (10g)  ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/Śniadanie; Tosty w jajku: pieczywo pszenne (50g), jajko (25g), keczup (5g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa jarzynowa krem z grzankami (200ml), pieczone udko z kurczaka (100g), ziemniaki(150g),  brokuły (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Serek  waniliowy (150ml),  herbatniki(10g) ALERGENY:1,3,7

 

 

PIĄTEK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (50g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g)  ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa krupnik (200ml), kluski kładzione z masłem i bułeczką (150g), marchewka z groszkiem (40g), kompot  (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Kisiel owocowy(50g), paluszki kukurydziane (10g) ALERGENY:1,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych