JADŁOSPIS 27.02. – 03.03.2023r

Data dodania: 2023-02-27

JADŁOSPIS  27.02. – 03.03.2023r

 

                                       

PONIEDZIAŁEK/ /Śniadanie; Kakao (200ml),pieczywo pszenne (50g), masło (5g) kiełbasa krakowska (20g), papryka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/Zupa zacierkowa (200ml),placuszki z jabłkiem (150g),kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Kisiel truskawkowy (140g), biszkopty (10g) ALERGENY:1 ,7

 

WTOREK/Śniadanie;  Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), żółty ser (20g), pomidor(10g) herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/Zupa pomidorowa z makaronem (200ml), kotlet de Volay (80g), ziemniaki (150g),  marchewka z groszkiem (40g), kompot(200ml)ALERGENY;1,3,9

Podwieczorek/ Galaretka owocowa(140g), paluszki kukurydziane (10g)  ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser biały (20g), dżem(15g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa marchewkowa krem z grzankami (200ml),gulasz w sosie własnym (100g), kasza jęczmienna, (150g),ogórek kiszony (40g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,9

Podwieczorek/ Budyń czekoladowy (150ml), herbatniki (10g) ALERGENY:1,3,7,*

 

CZWARTEK/Śniadanie; Mleko (200ml), Pieczywo mieszane (50g), schab pieczony(25g), rzodkiewka (5g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7      

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa ogórkowa z ryżem (200ml), kotlet mielony (100g), ziemniaki (150g), buraczki (30g), kompot 200ml ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/ Deser jogurtowy (140g), wafle ryżowe (10g))ALERGENY:1,7

 

PIĄTEK/Śniadanie;  Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), pasta rybna (30g), szczypiorek (3g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,4,,7,*  

Owoce (100g)

Obiad/Zupa grochowa (200ml), paluszki rybne (80g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kwaszonej (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,4,9,14

Podwieczorek/Ciasto czekoladowe (130g), herbata malinowa (200ml)  ALERGENY:1,3,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych