JADŁOSPIS 23.01. - 27.01.2023r

Data dodania: 2023-01-20

JADŁOSPIS  23.01. -  27.01.2023r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), Pieczywo maślane (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (20g), pomidor (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa pomidorowa z makaronem (200ml), naleśniki z serem i dżemem (150g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/Chałka (40g), masło (5g), mięta z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Tosty: pieczywo pszenne (50g), ser żółty (25g), keczup (5g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Rosół z makaronem (200ml), Potrawka z kurczaka z warzywami (100g), ryż (150g),kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/ Sok Kubuś (200ml), paluszki kukurydziane (15g) ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Płatki kukurydziane na mleku (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), serek Almette (20g), rzodkiewka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7

Owoce (100g)

Obiad/ Krupnik (200ml), kotlet mielony (100g), ziemniaki  (150g), mini marchewka gotowana (30g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Galaretka owocowa (150ml), herbatniki (10g) ALERGENY:1,3

 

CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), masło (5g),  pasztet (20g), papryka (10g), herbata owocowa  200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7      

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa jarzynowa (200ml), bitki w sosie własnym (100g), kasza pęczak (150g),Ogórek kiszony (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Serek truskawkowy (130g), wafle ryżowe (10g) ALERGENY:1,3,7

 

PIĄTEK/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml), Pieczywo pszenne (50g), masło (5g),  pasta jajeczna ze szczypiorkiem (40g), herbata owocowa  200ml) ALERGENY:1,3,7   

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz biały z kiełbasą (200ml), kopytka w sosie pieczarkowym (150g), surówka z kapusty pekińskiej  (40g),kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9,

Podwieczorek/ Ciasto jogurtowe (130g), woda z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych