JADŁOSPIS 21.11. - 25.11.2022r

Data dodania: 2022-11-18

JADŁOSPIS  21.11. -  25.11.2022r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Płatki kukurydziane na mleku (150ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (30g), pomidor (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa krem z porów z grzankami (200ml), placki ziemniaczane(150g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), powidła (30g), herbata owocowa (200ml) ALERGENY:1,3,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), serek śmietankowy (30g), papryka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)  ALERGENY:1,7

Owoce (100g)

Obiad/ Rosół z makaronem (200ml), kotlet Devolay (100g), ziemniaki (150g), marchewka gotowana (40g), kompot (200ml) ALERGENY: 1,3,7,9

Podwieczorek/ Kisiel truskawkowy (150ml), biszkopty (10g) ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Kakao (150ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), polędwica drobiowa (30g), ogórek (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), potrawka z kurczaka  z ryżem i warzywami (150g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Ciasto jogurtowe (50g), woda z miętą (200ml)ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/Śniadanie; Bułka maślana (50g), masło (5g), parówka (50g),  keczup (5g) herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Obiad/ Zupa ogórkowa z ziemniakami (200ml), Spaghetti bolognese (100g): mięso mielone (60g), pomidory (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Serek owocowy (150ml), paluszki kukurydziane (15g)ALERGENY:1,3,7

 

 

PIĄTEK/Śniadanie;Kasza manna na mleku (200ml), Tosty: pieczywo pszenne (50g), ser żółty (25g), keczup (5g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*

Owoce (100g)

Obiad/ Barszcz biały z ziemniakami (200ml), makaron z truskawkami i jogurtem (150g),marchewka (50g),  kompot  (200ml)ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Budyń waniliowy (150ml), herbatniki (10g) ALERGENY:1,7

 

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych