JADŁOSPIS 7.11. - 10.11.2022r
PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), pasztet (20g), pomidor (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (200ml), makaron z białym serem i jogurtem (150g), surówka z marchewki (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/Bułeczka maślana (50g), masło (5g), woda z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7
WTOREK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), polędwica (30g), rzodkiewka (15g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7
Owoce (100g)
Obiad/ Rosół z makaronem (200ml), bitki wieprzowe w sosie własnym (100g), kasza jęczmienna (150g), ogórek kiszony (40g), kompot (200ml)ALERGENY: 1,3,7,9
Podwieczorek/ Kisiel owocowy (150ml), wafle kukurydziane (10g) ALERGENY:1,7
ŚRODA/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (150ml), Tosty w jajku: pieczywo pszenne (50g), jajko (25g), keczup (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa pomidorowa z ziemniakami (200ml), kotlet mielony (100g), ziemniaki (150g), brokuły (30g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Ciasto jogurtowe (50g), woda z miętą (200ml)ALERGENY:1,3,7
CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), serek Almette (25g), papryka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7
Obiad/ Zupa krem z marchewki z grzankami (200ml), kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kwaszonej (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Serek owocowy (150g), herbatniki (15g)ALERGENY:1,3,7
PIĄTEK/ 11 listopada Święto Niepodległości
Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych