JADŁOSPIS 31.10. - 4.11.2022r
PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), pasztet (20g), papryka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/ Kapuśniak (200ml), kluski kładzione z masłem i bułeczką tartą (150g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/Rogal z kruszonką (50g), herbata owocowa (200ml) ALERGENY:1,3,7
WTOREK/ 1 listopada Wszystkich Świętych
ŚRODA/Śniadanie; Płatki kukurydziane na mleku (150ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (40g), ogórek (10g), herbata owocowa (200ml) cukier (5g) ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa krem z dyni z grzankami (200ml), ), Spaghetti bolognese (100g): mięso mielone (60g), pomidory (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9
Podwieczorek/ Budyń czekoladowy (150ml), pałeczki kukurydziane (10g)ALERGENY:1,7
CZWARTEK/Śniadanie; Tosty: pieczywo pszenne (50g), ser żółty (25g), keczup (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*
Obiad/ Zupa ogórkowa z ryżem (200ml), kotlet pożarski (100g), ziemniaki (150g), buraczki (40g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Serek owocowy (150g), biszkopty (15g)ALERGENY:1,3,7
PIĄTEK/ Śniadanie; Kasza manna na mleku (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), pasta rybna ze szczypiorkiem (45g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3 Owoce (100g)
Obiad/Zupa zacierkowa (200ml), naleśniki z serem i dżemem (100g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Szarlotka(50g), woda z miętą (200ml) ALERGENY:1,3,7
Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych