JADŁOSPIS 19.09. - 23.09.2022r
PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), pieczywo pszenne (50g), masło (5g), kiełbasa krakowska (30g), papryka (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/ Krupnik (200ml), naleśniki z serem i dżemem (150g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Chałka (40g), masło (5g), woda z miętą (150ml) ALERGENY:1,3,7
WTOREK/ Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), biały ser (30g), rzodkiewka (5g), herbata owocowa (200ml) ALERGENY:1,7
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa kalafiorowa(200ml), pieczeń rzymska (100g), ziemniaki (150g), mizeria (30g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,9
Podwieczorek/ Galaretka owocowa (150ml), wafle kukurydziane (10g) ALERGENY:1,7
ŚRODA/Śniadanie; Płatki kukurydziane na mleku (200ml), Tosty: pieczywo pszenne (50g), ser żółty (25g), keczup (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa pomidorowa z makaronem (200ml), gulasz wieprzowy (100g), kasza jęczmienna (150g), surówka z kapusty pekińskiej (30g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,9
Podwieczorek/ Jogurt truskawkowy do picia (150ml), wafle ryżowe (15g) ALERGENY:1,7
CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), szynka (30g), sałata (5g),
herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7
Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), kotlet De Volay (100g), ziemniaki (150g), brokuły (30g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Kisiel owocowy (150ml), biszkopty bezcukrowe (10g)ALERGENY:1,3,7
PIĄTEK/ Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml), Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), jajko na twardo (20g), szczypiorek (3g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/Zupa fasolowa (200ml), ryba smażona (100g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty kwaszonej (10g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,4,7,9,14
Podwieczorek/ Sok Kubuś bezcukrowy (150ml), herbatniki (15g) ALERGENY:1,7
Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych