JADŁOSPIS 13.05. - 17.06.2022r

Data dodania: 2022-06-10

JADŁOSPIS  13.05. -  17.06.2022r

 

 

PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Płatki kukurydziane (25g), Mleko (200ml), Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (20g), sałata (5g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Krupnik (200ml), Omlet z powidłami śliwkowymi (150g), kompot  (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Pieczywo mieszane (50g), masło (5g), ser żółty (10g), woda z miętą i z cytryną (200ml) ALERGENY:1,3,7

                               

WTOREK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), polędwica drobiowa (20g), rzodkiewka (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa neapolitańska z ziemniakami (200ml),  Spaghetti bolognese (100g): mięso mielone (60g), pomidory (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9

Podwieczorek/ Rogal (30g), masło (5g), woda z cytryną (5g)  ALERGENY:1,7

 

ŚRODA/Śniadanie; Kakao (200ml), pieczywo mieszane (30g), serek Almette (15g), papryka (10g), herbata owocowa  (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/ Zupa krem z brokułów z grzankami (200ml), kotlet de Volay (80g), ziemniaki (150g), surówka z kapusty pekińskiej (40g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Serek waniliowy (140g), biszkopty bezcukrowe (15g) ALERGENY:1,3,7

 

CZWARTEK/Boże Ciało

 

PIĄTEK/Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), pasta jajeczna (30g), szczypiorek (3g) ALERGENY:1,3,7

Owoce (100g)

Obiad/Zupa pomidorowa z ziemniakami (200ml), makaron z truskawkami i jogurtem (150g), kompot  (200ml)  ALERGENY:1,3,7,9

Podwieczorek/ Kisiel owocowy (200ml), paluszki kukurydziane (10g) ALERGENY:1,3

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:

 

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)  6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych