JADŁOSPIS 21.03. - 25.03.2022r
PONIEDZIAŁEK/Śniadanie; Kakao (200ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g), kiełbasa żywiecka (20g), papryka (15g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7, *
Owoce (100g)
Obiad/ Barszcz czerwony z ziemniakami(200ml), Makaron z serem białym i jogurtem (150g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Chałka (30g), masło (5g), dżem (5g), woda z cytryną (200ml) ALERGENY:1,7
WTOREK/Śniadanie), Tosty: pieczywo pszenne (50g), ser żółty (25g), keczup (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa krem z marchewki z grzankami(200ml), pulpety w sosie pomidorowym (80g), kasza pęczak (100g), ogórek kiszony (30g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9
Podwieczorek/ Ciasto czekoladowe (40g), herbata z cytryną (200ml) ALERGENY:1,7
ŚRODA/Śniadanie; Kasza manna na mleku (200ml), pieczywo maślane (50g), masło (5g), szynka (20g), pomidor (15g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Barszcz biały z ziemniakami (200ml), kotlet Devolay (80g), ziemniaki (150g), surówka z białej kapusty (50g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Przekąska mleczna (30g), woda z cytryną i miętą (200ml) ALERGENY:1,3,7
CZWARTEK/Śniadanie; Pieczywo pszenne (50g), masło (5g), serek Almette (15g), ogórek (20g), herbata owocowa 200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/ Rosół z makaronem (200ml), kotlet mielony (80g), ziemniaki (150g), brokuły (50g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Budyń (150ml), biszkopty bezcukrowe (15g) ALERGENY:1,3,7,*
PIĄTEK/Śniadanie; Płatki kukurydziane czekoladowe (25g), Mleko (200ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (45g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g) ALERGENY:1,3,7
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa fasolowa (200ml), kopytka (100g) , sos mięsny (30g), surówka z marchewki i jabłka (50g), kompot (200ml) ALERGENY:1,3,9
Podwieczorek/Galaretka owocowa (140g), pałeczki kukurydziane (10g) ALERGENY:1
Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych