JADŁOSPIS 02.11. - 05.11.2021r
PONIEDZIAŁEK/ 1 Listopada Wszystkich Świętych
WTOREK/Śniadanie; Kakao (200ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g), szynka (20g), pomidor (10g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa krupnik (200ml), kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g), mizeria (40g), śmietana (5g) kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Kisiel owocowy (150ml ), herbatniki (15g)ALERGENY:1,3,7
ŚRODA/Śniadanie; Kawa zbożowa na mleku (200ml), pieczywo maślane (50g), masło (5g),serek Almette (10g), rzodkiewka (20g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa pomidorowa (200ml), bitki wieprzowe (80g), Kasza jęczmienna (150g), surówka z kapusty (60g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Ciasto jogurtowe (40g), woda z cytryną (200ml)ALERGENY:1,3,7
CZWARTEK/Śniadanie; Płatki kukurydziane czekoladowe(25g), Mleko (200ml), pieczywo mieszane (50g), masło (5g), miód (10g), dżem (10g), herbata owocowa 200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,3,6,7
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa zacierkowa (200ml), kotlet mielony (80g), ziemniaki (150g), Buraczki (60g), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9
Podwieczorek/ Galaretka owocowa (150ml), wafle kukurydziane (10g)ALERGENY:1,7
PIĄTEK/Śniadanie; Tosty: Pieczywo maślane (50g), ser żółty (20g), keczup (5g), herbata owocowa (200ml), cukier (5g)ALERGENY:1,7,*
Owoce (100g)
Obiad/ Zupa krem z dynii (200ml),ryż (150g), jabłka prażone (80g), jogurt naturalny (15ml), kompot (200ml)ALERGENY:1,3,7,9,
Podwieczorek/Pieczywo maślane (50g), masło (5g), polędwica drobiowa (20g), sok Kubuś (200ml)ALERGENY:1,7
Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych